Hva er en virtuell chatagent

Hva er en virtuell chatagent

Virtuelle chatteagenter har eksistert siden begynnelsen av 2000-tallet, men de ble populære etter introduksjonen av smarttelefoner. I dag bruker mange bedrifter dem til å gi kundene øyeblikkelig hjelp.

VCA er et programvare applikasjon som lar brukere kommunisere via tekstmeldinger. Den kan brukes til mange forskjellige formål, inkludert kundeservice, markedsføring, salg osv. De brukes vanligvis til nettkommunikasjon mellom bedrifter og deres kunder.

Typer virtuelle chatteagenter

Det finnes to typer virtuelle chatteagenter

  1. a) Nettbaserte chatagenter – Dette er programvare applikasjoner som lar brukere samhandle via tekstmeldinger over Internett. De kan brukes til mange formål, inkludert kundeservice, salg, markedsføring, utdannelse og underholdning.
  2. b) Mobilapper -Mobil App Chat-agenter er programvare applikasjoner som lar brukere samhandle med hverandre gjennom tekstmeldinger. De kan brukes til å sende meldinger mellom to personer som har installert samme program, eller de kan brukes til å sende en melding fra en person til mange andre. De er vanligvis gratis, men noen krever betaling.

Fordelen med virtuelle chatteagenter

  1. Virtual Chat Agents (VCAs) er en online jobb og brukes til å yte kundeservice via SMS.. Det kan programmeres til å svare på kunders spørsmål om produkter og tjenester, svare på generelle henvendelser og til og med ta imot bestillinger. De kan også brukes til å sende ut kampanjemeldinger til eksisterende kunder.
  2. I tillegg til å gi bedre kundeservice, kan det redusere kostnader forbundet med menneskelige ressurser. Dette fordi de ikke krever ekstra personale for å håndtere innkommende samtaler. I stedet kan disse programmene kjøres fra en enkelt datamaskin.
  3. Det kan også hjelpe bedrifter med å forbedre deres bilde. Ved å bruke dem kan selskaper vise at de bryr seg om kundene sine.
  4. Et selskap kan bruke VCA for å øke salget. Hvis en virksomhet har et stort antall potensielle kunder, kan den ha nytte av å ha et VCA-program. Disse programmene kan brukes til å sende ut spesialtilbud og rabatter til folk som har vist interesse for selskapet.
  5. Markedsføring er en av de mest utfordrende oppgavene for enhver virksomhet. En god markedsføringsstrategi krever konstant kommunikasjon med kundene. Det er imidlertid vanskelig å nå ut til kundene hvis du ikke har en sterk tilstedeværelse på sosiale medier. Ved hjelp av VCA kan du enkelt samhandle med potensielle kunder og holde dem engasjert.

Selskaper kan også bruke VCA-er til å markedsføre merkevaren sin. Mange selskaper bruker VCA for å sende ut informasjon om kommende arrangementer og kampanjer. Noen av de populære selskapene som bruker virtuelle chatteagenter inkluderer Amazon, Google, Microsoft, Apple, Facebook, eBay, PayPal, Netflix, Uber, Lyft og andre.

Konklusjon

Som nettside og selskapets eier er VCA bra å bruke.. De lar selskaper gi umiddelbare svar på spørsmål fra forbrukere uten å måtte vente på at en representant for mennesker skal svare.  Dette bidrar til å holde kundene fornøyde og samtidig øke selskapets inntekter. Automatisering kan spare mye tid, til slutt vil du kunne utvide virksomheten din

Online Education